Řeřicha – zdroj vitamínů
Známe to všichni. Chřipka, rýma, viróza… Zimní měsíce vyžadují pravidelný přísun vitamínů a to především vitamínu C. Ten si můžeme vypěstovat sami v domácím pohodlí a zaručeně bude lepší než medikament z lékárny! Vynikající zdroj vitamínů je řeřicha a její pěstování je velmi snadné.
Chybějící vitamíny doplní řeřicha
Jak na to? Použijeme k tomu řeřichu! Tato rostlina obsahuje značné množství vitamínu C, karotenu, vitamíny skupiny B, minerální látky a hořčičné silice, které podporují trávení. Nadrobno nasekanou nať řeřichy můžeme podávat na chlebu s máslem, sýrem nebo pomazánkami. Můžeme ji použít jako koření na maso, přidat do salátů, na brambory apod. Pro vypěstování řeřichy vám navíc stačí jen miska, trocha buničité vaty a přiměřené zalévání.
Jak pěstovat řeřichu?
Zakoupená semínka řeřichy hustě vysejte do mělké misky vyložené tenkou vrstvou vaty a zalijte vodou. Přebytečnou vodu slijte a pak už jen udržujte dostatečně vlhké. Nejvhodnější je umístit misku na okenní parapet do místnosti s pokojovou teplotou. A pak už jen počkáme zhruba 7-10 dní, kdy rostlinky dosáhnou výšky 5-7 cm a odstřihneme je těsně nad vatou. Řeřicha znovu neobrazí, a proto misky oséváme opakovaně.
Related Articles