Digestoře
Dnes si snad kuchyň bez digestoře ani neumíme představit. Budete-li digestoř vybírat je důležité se zaměřit na dostatečnou funkci i vzhled!
Odsavač par je dnes stejně tak důležitý jako lednička či mikrovlnná trouba. Správně zvolená digestoř zbaví rychle kuchyň nežádoucích pachů a zároveň je výrazným estetickým prvkem. Nesprávně zvolený odsavač nejen, že nebude plnit dobře svou funkci, ale také může pokazit celkový ráz kuchyně.
Digestoře se dělí na:
- nástěnné (připevňují se přímo na stěnu)
- ostrovní (jsou umístěny volně nad varným centrem)
- rohové
- vestavěné (z těch je vidět pouze spodní ovládací panel)
Na co se při koupi zaměřit?
Digestoř by měla být vždy širší než samotné varné centrum, nikoliv opačně! Zaměřte se také na způsob obsluhy – osvětlení, regulace výkonu, indikace nasycení filtru. Výkon digestoře by měl být přímo úměrný velikosti kuchyně, zde je dobré se poradit s odborníkem. S výkonem také souvisí hlučnost, i na toto si dávejte pozor!
V závislosti na typu a designu může mít digestoř i funkci „odkládací plochy“. Některé typy mají po stranách poličky, na které lze umístit menší kusy nádobí nebo například kořenky.
Ceny digestoří se na našem trhu pohybují od pár tisíců korun až do desetitisíců. Ty dražší typy bývají skutečně luxusní, designově dokonalé a jejich funkce jsou opravdu vyspělé. Mohou být elektronicky ovládány, mají tzv. 6. smysl aj.
Related Articles